torstai 15. syyskuuta 2016

31. Raskausviikko

31. raskausviikko 
- onko tästä pakko koittaa nauttia?
Kohta pitäis kai synnyttää,
siitä ei kai ainakaan.


Tällä viikolla;

- Joku tajuton flunssa on vallannut meidän kodin. Eikä meinaa lähteä millään, vaikka tee, valkosipuli, hunaja ja inkivääri varastot ovat jo tyhjennettynä.

- Hurja kiire. Kai se kuuluu asiaan, että kroppa alkaa jo pyytämään vauhdin hidastamista, käpertymistä hetkeksi itseensä ja rauhoittumista. 

- Syysiltoja, värikkäitä lehtiä, kirpeää ilmaa ja viileneviä aamuja. Tää syksy tuntuu kauniilta, ehkä jopa poikkeuksellisen. Kun aamuisin saa pyöräillä työmatkan auringonkukkia täynnä olevan pellon ohi ja nauttia ilta-auringosta tytön kanssa pyöräillen, ei kai voi valittaa.

- Valtavaa mahan kasvua. Ja alkavaa tukalaa oloa.
- Huonosti nukuttuja öitä. Muistan tän saman viimekerrasta. Kun ei saa unta iltaisin, tai kun herää yöllä ilman syytä valvomaan ja miettii kuinka mielellään nyt nukkuisi. Sanotaan, että kroppa alkaa valmistautua valvomiseen. Voisi jättää valmistautumatta mun puolestani.

- Ylienerginen lapsi. Tai sitten se vaan tuntuu siltä, samaan aikaan kun itsellä on energiat nollissa. Tiedän, kuinka turhaa on tuntea huonoa omaatuntoa siitä, ettei  juuri nyt jaksa olla täysillä mukana, ei samalla lailla leikkimässä, nostelemassa ja pyörittämässä. Mutta silti. Kai mä vaadin itseltäni kokonaisvaltaista omistautumista - olipa kyse mistä tahansa. 

- Mieletön määrä kannustusta ja tsemppiä. On uskomatonta, miten upeita ihmisiä mulla on ympärillä, varsinkin perheessä. Mikä etuoikeus on saada sellainen malli elämään. Ja kannustusta sekä uskon valamista, kun sitä tarvitsee.
Saako sanoa suoraan, ettei erityisemmin nauti raskaudesta?2 kommenttia:

  1. Sulla on kyllä niin pienoinen masu, tai ehkä tästä kuvakulmasta siltä näyttää. Toivottavasti et ota loukkaavasti, sillä itteä ainakin ärsyttää joskus "miten sulla on niin pieni maha" kommentit itelle... vaikka lapsi on ihan oikean kokoinen :) Ja saa sanoa jos ei nauti tästä ajasta, ite ainakin alan olla jo hieman kärsimätön loppua kohden :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa :) En tietenkään ota, noita on kuultu täs matkan varrella, vaikka neuvolassa just mittas et ne käyrät on siel yli yläkäyrän ja kyllä olo on aika iso :F Kai se maha jotenkin "uppoaa" selkään kun seisoo! Ja ihana blogi sulla, kävin kurkkaamassa :)

      Poista