perjantai 27. tammikuuta 2017

Kaksi on eri kuin yksi

Mitä eroa toisen lapsen vauva-ajassa on ?
Suunnilleen kaikki.


Aikaisemmin oon ehkä lievästi sanottuna väheksynyt sanontaa siitä, kuinka kaksi lasta on aivan eri kuin yksi. Nyt ymmärrän paremmin. Kun kaikki lähdöt ovat tuhatkertaa hitaampia, päivät kuluvat sata kertaa nopeammin ja lähes jatkuvasti joku tarvitsee jotakin. Ruokaa, juomaa, leikkiseuraa, apua, äitiä, syliä - aikaa. Tulevia vuosia vain odotellessa..

Silti tuntuu, että tästä toisesta vauva-ajasta osaa nauttia paljon enemmän. Sekin on tullut kuultua aiemmin ja muistan, kuinka miten miten se voisi muka olla mahdollista. Kuinka joku voi nauttia siitä vielä enemmän kuin ensimmäisestä. 

Mutta niin se tuntuu olevan. Kun kaikki on uutta, mutta silti tietyllä tapaa tuttua. Ei panikoi jokaista asiaa ja jatkuvasti odota uutta kehitysvaihetta. Tuntuu, että turhat stressit ja huolet ovat jääneet pois. Osaa nauttia hetkestä ja antaa vauvan olla vauva kaikkine tarpeineen. Ja ne lyhyet hetket päivästä, kun saa rauhassa pitää sylissä ja seurustella ihan kaksin tuntuvat niin ainutlaatuisilta. 

Muistan, kuinka raskausaikana mietin sitä, riittäisikö rakkaus molemmille. Puolittuisiko se vai tuplaantuisiko. Nyt tiedän, että se vähintäänkin kaksinkertaistuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti