tiistai 8. marraskuuta 2016

Yhdeksän käskyä - jotta muistaisi.

Hymyilyttää.
Kun hääkuvan paikka ammottaa tyhjyyttään,
on aika askarrella ja täyttää se uudella;
uusilla ajatuksilla ja hiljaisilla toiveilla.

Että joka aamu, heti herätessään muistaisi,
miten hyvin kaikki on kuitenkin,
ja kuinka elämä on mahdollisuus.Ole rohkea. Silloinkin kun ei yhtään tuntuisi siltä. On rohkeaa unelmoida, asettaa tavoitteita ja uskoa hyvään. Tehdä konkreettisia tekoja ja ottaa askeleita eteenpäin itselleen tärkeiden asioiden puolesta.

Tunne kaikki. Vaikka suru, viha ja pettymys ovatkin maailman raastavimpia tunteita, ei niitä voi heittää sivuun ja unohtaa huomioimatta, kuten ehkä itse mielelläni tekisin. Tunne kaikki - niin, kun aikaa on antanut tarpeeksi ja uskaltanut elää jokaisen tunteen läpi ja oikein kuluttaa ne loppuun, tulee vielä aika, kun tuntee taas hyvää. 

Hymyile. Hymyile uudelle päivälle, itselle, toiselle, tuntemattomille - elämälle. Kaikki lähtee kuitenkin liikkeelle asenteesta, aina.

Rakasta muita. Näytä se, kerro se, osoita se - joka päivä.

Nauti. Hetkistä elämässä pitää nauttia. Olisi elämän hukkaan heittoa, jos ei pysähtyisi ja huomaisi miten upeita asioita ympärillä tapahtuu jatkuvasti. Naura, kilju riemusta ja innostu. Ei ole ehkä mitään upeampaa.

Näe kauneus. Kaikessa ja aina. Mä näen kiitollisuuden suorana tienä onneen. Vaikka se muista tuntuisi hölmöltä, pysähtyä huomaamaan pieniä asioita joista olla onnellinen, kirjoittaa ne ylös tai sanoa ne ääneen, mä näen sen suurena rikkautena.

Tiedä arvosi. Äärimmäisen tärkeää - ja liian usein todella vaikeaa; tietää arvonsa, ei tyytyä vähempään ja samalla kohdella muita kunnioittavasti.  

Ole kärsivällinen. Pitää osata antaa aikaa itselle, muille ja elämälle - kehitykselle. Vaikkei nyt tietäisikään, miten kaikki tulee muotoutumaan, on kai ajateltava ettei se haittaa. Kaikki menee hyvin - tavalla tai toisella. Joskus on vain maltettava ja uskallettava antaa aikaa.

Tee kovasti töitä. Uskon siihen, että jos  jotakin haluaa on oltava valmis tekemään pirusti töitä sen eteen. Taukoamatta ja pitkäjänteisesti, intohimolla ja palolla. Tekeminen ja aikaansaaminen ainakin mun kohdallani ruokkii motivaatiota - jokaisena päivänä, olipa kyse pienistä tai isoista päämääristä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti